Marani Reserve |
| |
Reserve 2017
czerwone wytrawne
Wino czerwone wytrawne o rubinowym kolorze, z apetycznym fiołkowym refleksem. W aromacie dominują „ciemne”, intensywne i bogate – jeżyny, jałowiec, dojrzała wiśnia, żywica, zioła, wilgotne leśne runo, krew, wędzona dziczyzna, świeżo garbowana skóra, pieprz. Czuć dobrą jakość owocu, czysty i świetnie wypunktowany styl dobrego Saperavi. To wino ma ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, „szczupłość&rd... |
|
Georgian Valleys Khvanchkara |
| |
Khvanchkara
czerwone półsłodkie
Czerwone półsłodkie gruzińskie wino o intrygującym bukiecie, na który składają się aromaty przywodzące na myśl przyprawy korzenne, czerwony pieprz, maliny, jeżyny i jarzębinę. W ustach również niebanalne – mocno owocowe z wyraźnym akcentem malinowym, świeże i lekko pikantne. Podawać do lekkich ciast, suszonych owoców, orzechów i prażonych pestek dyni. Skład: 70% alexandrouli, 30% mujuretuli... |
|
Marani Satrapezo Saperavi |
| |
Satrapezo Saperavi
czerwone wytrawne
SATRAPEZO SAPERAVI wytwarza się w KVEVRI, w glinianych amforach zakopanych w ziemi w tradycyjnej winiarni, z zastosowaniem starogruzińskich metod biorących swoje początki 6000 lat temu. W naszej starej winicy, starannie zebrane, najwyższej jakości grona odmiany mtsvane zostały tradycyjną gruzińską metodą toczone i poddane fermentacji na skórkach w glinianych amforach. Dojrzewało przez 24 miesiące w nowych beczkach z dębu franc... |
|
Georgian Valleys Mukuzani |
| |
Mukuzani
czerwone wytrawne
Wytrawne czerwone gruzińskie wino powstałe ze znakomitej lokalnej odmiany saperavi. W nosie mocne, gęste, o aromatach leśnych owoców, morwy i liścia laurowego. W ustach dobrze zbudowane, soczyste, o długim owocowym finiszu. Podawać do wieprzowiny na zimno, kiełbas, pieczonego kurczaka. Skład: saperavi |
|
Georgian Valleys Kindzmarauli |
| |
Kindzmarauli
czerwone półsłodkie
Półsłodkie czerwone gruzińskie wino o głębokich aromatach wiśni i czarnych śliwek. W ustach łagodne, krągłe i harmonijne, o przyjemnie owocowym, lekko słodkim smaku i długim, niebanalnym zakończeniu. Podawać do ciast czekoladowych, dojrzałych truskawek lub solo. Skład: saperavi |
|