GEORGIAN WINE CENTER
Szlachetne wina z Gruzji
Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.
Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.
Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.
Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.
Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.
Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.
Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.
Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.
Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.
Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.
Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.
Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.
Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.
Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.
Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.
Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne lud
"Kindzmarauli Marani" to tradycja i nowoczesność, to gratka dla kolekcjonerów i propozycja dla wielbicieli win z tego regionu !
Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.
Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.
Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.
Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.