PRODUCENT
NOWOŚCI

------------------------
Pokaż wszystkie

POLECAMY

 

 GEORGIAN WINE CENTER

Szlachetne wina z Gruzji

 

Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.

Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.

Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.

Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.

Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.

Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.

Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.

Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.

Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.

Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.

Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.

Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.

 

Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.

Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.

Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.

Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne lud

Winnica "Kindzmarauli Marani" posiada 435 hektarów własnych winnic położonych w Perle Gruzińskiego winiarstwa-Kakheti (Gruzja Wschodnia).

Winiarnia znajduje się w samym sercu Kacheti-Kindzmarauli, u podnóża gór Kaukaskich,
w dolinie rzeki Alazani, która wpływa na warunki naturalne i klimatyczne.

Uprawiane są tam unikalne Gruzińskie szczepy winorośli, takie jak:
Kisi, Khikhvi i Budeshuri, które służą do produkcji win najwyższej jakości
Winogrona do produkcji wszystkich win są zbierane ręcznie.
 
W ofercie "Kindzmarauli Marani" znajduje się ponad dwadzieścia win z wyselekcjonowanych winnic:
Kindzmarauli, Kvareli, Mukuzani, Tsinandali, Manavi.

 

"Kindzmarauli Marani" to tradycja i nowoczesność, to gratka dla kolekcjonerów i propozycja dla wielbicieli win z tego regionu !

 

Kindzmarauli Marani (Piwnica Kindzmarauli) powstała na początku XXI w. Dzisiaj jest to winnica w pełni wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt do przetwarzania winogron. Pozwala on na zachowanie oryginalnych cech gruzińskich szczepów i gwarantuje bardzo wysoką jakość wina. Dodatkowo wina przechowuje się w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 15 hl.

Winnica posiada również wysokiej klasy laboratorium do prowadzenia niezbędnych analiz chemicznych i mikrobiologicznych na wszystkich etapach procesu produkcji.

Właściciele winnicy zadbali też o enoturystykę. Można zwiedzić winnicę, poznać historię i tradycję produkcji wina. Dowiedzieć się o starożytnych szczepach winogron, uczestniczyć w zbiorach i zobaczyć produkcję słynnego gruzińskiego winnego destylatu - Czaczy.

Od 2008 roku funkcjonuje Kindzmarauli Marani Wine House, w którym można próbować 23 rodzajów win z endemicznych gruzińskich szczepów. Na pewno warto pojechać do Gruzji, do kolebki winiarstwa. To tam znaleziono ślady, świadczące o rozwiniętej cywilizacji wytwarzającej wino już 10 000 lat temu. I to prawdopodobnie od mieszkańców dzisiejszej Gruzji uczyły się tej trudnej sztuki inne ludy.



Oprogramowanie sklepu: Sklepna5.pl
Ta strona używa plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, w jaki sposób z nich korzystamy oraz jak je wyłączyć, kliknij [polityka cookies]. Aby ta informacja nie pojawiała się więcej kliknij [zgadzam się].