Marani Reserve |
| |
Reserve 2017
czerwone wytrawne
Wino czerwone wytrawne o rubinowym kolorze, z apetycznym fiołkowym refleksem. W aromacie dominują „ciemne”, intensywne i bogate – jeżyny, jałowiec, dojrzała wiśnia, żywica, zioła, wilgotne leśne runo, krew, wędzona dziczyzna, świeżo garbowana skóra, pieprz. Czuć dobrą jakość owocu, czysty i świetnie wypunktowany styl dobrego Saperavi. To wino ma ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, „szczupłość&rd... |
|
Georgian Valleys Khvanchkara |
| |
Khvanchkara
czerwone półsłodkie
Czerwone półsłodkie gruzińskie wino o intrygującym bukiecie, na który składają się aromaty przywodzące na myśl przyprawy korzenne, czerwony pieprz, maliny, jeżyny i jarzębinę. W ustach również niebanalne – mocno owocowe z wyraźnym akcentem malinowym, świeże i lekko pikantne. Podawać do lekkich ciast, suszonych owoców, orzechów i prażonych pestek dyni. Skład: 70% alexandrouli, 30% mujuretuli... |
|
Marani Satrapezo Mtsvane |
| |
Satrapezo Mtsvane
białe wytrawne
SATRAPEZO MTSVANE wytwarza się w KVEVRI, w glinianych amforach zakopanych w ziemi w tradycyjnej winiarni, z zastosowaniem starogruzińskich metod biorących swoje początki 6000 lat temu. W naszej starej winicy, starannie zebrane, najwyższej jakości grona odmiany mtsvane zostały tradycyjną gruzińską metodą toczone i poddane fermentacji na skórkach w glinianych amforach. Wino dojrzewało 6 miesięcy w KVEVRI, a następn... |
|
Marani Satrapezo 10 Qvevri |
| |
Satrapezo 10 Qvevri
białe wytrawne
SATRAPEZO 10 Qvevri Rkatsiteli wytwarza się w Qvevri, w glinianych amforach zakopanych w ziemi w tradycyjnej winiarni, z zastosowaniem starogruzińskich metod biorących swoje początki 6000 lat temu. W naszej starej winicy, starannie zebrane, najwyższej jakości grona odmiany mtsvane zostały tradycyjną gruzińską metodą toczone i poddane fermentacji na skórkach w glinianych amforach. Dojrzewało 10 miesięcy w nowych dębowych b... |
|
Marani Satrapezo Saperavi |
| |
Satrapezo Saperavi
czerwone wytrawne
SATRAPEZO SAPERAVI wytwarza się w KVEVRI, w glinianych amforach zakopanych w ziemi w tradycyjnej winiarni, z zastosowaniem starogruzińskich metod biorących swoje początki 6000 lat temu. W naszej starej winicy, starannie zebrane, najwyższej jakości grona odmiany mtsvane zostały tradycyjną gruzińską metodą toczone i poddane fermentacji na skórkach w glinianych amforach. Dojrzewało przez 24 miesiące w nowych beczkach z dębu franc... |
|