Lista towarów: 1 - 5 z 17
Georgian Valleys Mukuzani | |||||||||||
| |||||||||||
Mukuzani czerwone wytrawne Wytrawne czerwone gruzińskie wino powstałe ze znakomitej lokalnej odmiany saperavi. W nosie mocne, gęste, o aromatach leśnych owoców, morwy i liścia laurowego. W ustach dobrze zbudowane, soczyste, o długim owocowym finiszu. Podawać do wieprzowiny na zimno, kiełbas, pieczonego kurczaka. Skład: saperavi | |||||||||||
Georgian Valleys Saperavi | |||||||||||
| |||||||||||
Saperavi czerwone wytrawne Intensywnie czerwone gruzińskie wino o aromatach świeżych wiśni i morw przemieszanych z subtelnymi nutami waniliowymi. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone, o rześkiej, owocowej końcówce. Podawać do smażonych i grillowanych mięs, pieczonego kurczaka, twardych serów, gulaszy wołowych. Skład: saperavi | |||||||||||
Gevelli Saperavi | |||||||||||
| |||||||||||
Gevelli Saperavi czerwone wytrawne Świeże i łagodne wino o nasyconym jagodowym kolorze, wytwarzane z ręcznie zbieranych winogron szczepu Saperavi z regionu Kachetii. Charakterystyczny aromat świeżych owoców z dominującymi nutami jagody i jeżyny. Wyczuwalne także subtelne nuty dymne z czarnym bzem w tle. W smaku delikatnie wytrawne z aksamitnymi taninami, zrównoważonymi przyjemną kwasową końcówką. Smakuje najlepiej do grillowanego i wędzonego mięsa, a także ser&o... | |||||||||||
Gevelli Saperavi Qvevri | |||||||||||
| |||||||||||
Gevelli Saperavi Qvevri czerwone wytrawne Saperavi Qvevri to wino wytwarzane w glinianych, zakopanych w ziemi amforach zgodnie ze staro-gruzińską metodą wpisaną na listę narodowego dziedzictwa kulturowego UNESCO, której początki sięgają 6000 lat p.n.e.. Wino powstaje z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi pochodzących wyłącznie z kachetyńskich winnic Gevelli (apelacja Tsinandali). Fermentacja i pierwsze 6-miesięczne leżakowanie odbywa się wraz z... | |||||||||||
Gevelli Zvari Mukuzani | |||||||||||
| |||||||||||
Gevelli Zvari Mukuzani czerwone wytrawne Szlachetne wytrawne czerwone wino, wytwarzane z wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi, pochodzących z apelacji Mukuzani – położonej po zachodniej stronie rzeki Alazani na podnóżach gór Tsiv-Gombori, 350-750m n.p.m., w pobliżu miejscowości Gurjaani. Wino leżakowane minimum 8 miesięcy. Wyróżnia się intensywnym ciemno-rubinowym kolorem oraz aromatem dębu, wanilii, śliwek i owoców leśnych. Dominując... | |||||||||||