Lista towarów: 1 - 5 z 10
Tikhari | |||||||||||
| |||||||||||
TIKHARI to efekt kilkunastu lat prac laboratoryjnych w zakładzie Sarajishvili w Tbilisi, jak zrobić wysokiej klasy alkohol, będący maceratem wysuszonych przegródek z wnętrza orzecha włoskiego. Bazowy alkohol jest pszeniczny, ale efekt zupełnie, jakbyśmy mieli do czynienia z długo leżakowaną brandy! Zapach słodki, słodkie winogrona, słodkie likierowe wino, wiśnie, lekka i przyjemna nuta orzecha włoskiego, szczypta cynamonu. Smak słodko-cierpki, raczej wytrawny – orzech, głę... | |||||||||||
Sarajishvili XO 0,7l | |||||||||||
| |||||||||||
Brandy Sarajishvili XO W skład kompozycji wchodzą destylaty 18-30-letnie. Brandy ma delikatny, bursztynowy kolor. W aromatach dominuje szlachetna, wyważona nuta korzenno-czekoladową, jest lekko pieprznie. Z czasem wybrzmiewają nuty orzecha, mocno suszonych owoców, daktyli a także odrobina wanilii i czekolady. W ustach zwięzłe, zbudowane na wytrawnej nucie, korzenne. Wyczuwalne nuty mokrego tytoniu, pieczonych kasztanów, suszonego mango i skórki pomarańczy. Łączy j... | |||||||||||
Sarajishvili VSOP 0,7l | |||||||||||
| |||||||||||
Sarajishvili 5* 0,5l + kartonik | |||||||||||
| |||||||||||
Brandy dojrzewa 5 lat w beczkach dębowych. Sporo tu korzenności, pikanterii i nuty lakierowej. Są także suszone morele, figi, skórka pomarańczy oraz nuty propolisu. W ustach wyrazista. W finiszu ujawnia się waniliowa beczkowość, orzechy laskowe, sucha trawa, polne kwiaty. Wino gronowe, przeznaczone do produkcji brandy uzyskujemy nie później niż do 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Po tym okresie materiał winny poddawany jest destylacji w alembikach Charente.... | |||||||||||
Sarajishvili 5* 0,5l | |||||||||||
| |||||||||||
Brandy dojrzewa 5 lat w beczkach dębowych. Sporo tu korzenności, pikanterii i nuty lakierowej. Są także suszone morele, figi, skórka pomarańczy oraz nuty propolisu. W ustach wyrazista. W finiszu ujawnia się waniliowa beczkowość, orzechy laskowe, sucha trawa, polne kwiaty. Wino gronowe, przeznaczone do produkcji brandy uzyskujemy nie później niż do 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Po tym okresie materiał winny poddawany jest destylacji w alembikach Charente.... | |||||||||||
Strona 1 z 2